Geen ophaaldienst voor grofvuil in Stad, ondanks vragen CDA

Wachtenden bij de vuilstort aan de Duinkerkenstraat
Wachtenden bij de vuilstort aan de Duinkerkenstraat © Astrid Mellema
Ondanks een oproep van oppositiepartij CDA in Stad gaat de gemeente Groningen voorlopig geen grofvuil ophalen. CDA'er René Bolle stelde dat voor om de wachtrijen bij de afvalbrengstations in Stad te verhelpen.
De afgelopen weken zijn er regelmatig lange wachtrijen bij de milieustraten in Vinkhuizen en aan de Duinkerkenstraat in Stad. De gemeente roept op om het storten van afval uit te stellen.

'Soms zeer druk'

Locoburgemeester Roeland van der Schaaf erkent dat het op sommige momenten zeer druk is bij de afvalbrengstations. 'Maar het personeel kan het werk nog altijd goed aan, en aangeboden afval kan nog altijd verwerkt worden', zegt Van der Schaaf.
Daarnaast treden er, behalve de files, geen problemen op. 'Er wordt bijvoorbeeld niet meer afval dan normaal op straat gedumpt', zegt de locoburgemeester. 

Afval scheiden

Bovendien kan het ophalen van grofvuil volgens Van der Schaaf wel voor extra problemen zorgen. 'Het kost extra geld en het afval zou minder goed gescheiden worden.'
De gemeente houdt de situatie wel in de gaten, en hoopt dat mensen minder naar de afvalbrengstations gaan komen.. 'De vraag is of mensen dit weken gaan volhouden', besluit Van der Schaaf.