Rijschoolhouder wil de weg op met spatscherm in lesauto

Hij hoopt het gouden ei te hebben gevonden. Rijschoolhouder Marcel Nieuwland uit Winschoten heeft een scherm laten plaatsen in één van zijn lesauto's. Daarmee loopt hij vooruit op de mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen.
'We moeten toch iets', roept Nieuwland.
Vanwege het coronavirus mogen er momenteel geen rijlessen worden gegeven. Voor de Winschoter rijschoolhouder betekent dit dat er tien auto's en een aantal motoren stilstaan. Hij heeft zestien mensen op de loonlijst en lijdt nu maandelijks verlies.

Voldoende bescherming

Het scherm tussen de twee voorste stoelen biedt, net als in een supermarkt, voldoende bescherming voor de leerling en de rijinstructeur. Bovendien kan degene die rijles geeft, indien nodig, nog bij het stuur om te corrigeren.
'Ik denk dat dit veiliger is dan de oplossing in de supermarkt. Iemand die echt ziek is, zegt de rijles wel af. Maar dit is voldoende tegen een kuchje', zegt Nieuwland.
Het spatscherm in de lesauto, gezien vanaf de achterbank (Foto: Steven Radersma/RTV Noord)

Goedkeuring van CBR

Hij hoopt dat volgende week duidelijk wordt dat de coronamaatregelen worden versoepeld. En anders hoopt Nieuwland dat zijn vinding wordt goedgekeurd door het Centraal Bureau Rijvaardheidsbewijzen (CBR), want de ondernemer wil snel weer rijlessen geven aan zijn leerlingen.