Assistent-coach Meindert van Veen vertrekt bij Donar

Van Veen in 2017
Van Veen in 2017 © JKBeeld
Meindert van Veen vertrekt na vier seizoenen bij basketbalclub Donar. De club meldt dat na de aanstelling van de nieuwe coach, Ivan Rudez, 'in overleg' is besloten om de samenwerking te beëindigen.
Meindert van Veen begon in het seizoen 2016-2017 bij Donar als videoanalist van de Europese wedstrijden. Vervolgens was hij drie seizoenen de assistent-coach van Erik Braal.

Titels

De 69-jarige Van Veen werd met Donar twee keer landskampioen (2017 en 2018), won twee keer de nationale beker (2017 en 2018) en pakte twee keer de supercup (2016 en 2018). 

Prostaatkanker

In zijn laatste seizoen bleef hij werkzaam voor de club, ondanks dat hij kampte met prostaatkanker. Erik Braal liet onlangs weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Succescoach

Voor zijn periode bij Donar was Van Veen onder meer 28 jaar actief als bondscoach van de Nederlandse vrouwen. Ook was hij zeer succesvol als clubcoach. Onder zijn leiding werd de vrouwenploeg van Den Helder veertien keer kampioen van Nederland en werd zes keer de nationale beker gewonnen.
In de komende periode zoekt Donar naar een nieuwe assistent-coach.