Studenten Vindicat bekeurd voor overtreden corona-regels (update)

De politie heeft vrijdagnacht in Groningen een feestje in het pand van studentenvereniging Vindicat aan de Grote Markt beëindigd.
De politie ging af op een melding en trof er vijftien personen aan. Zij hebben allemaal een boete gekregen omdat ze zich niet hielden aan de regels die gelden vanwege het coronavirus.
'Ze hebben zich niet aan de noodverordening gehouden en hebben daarvoor een boete gekregen', aldus een woordvoerder van de politie.

Reactie Vindicat

De studentenvereniging heeft inmiddels maatregelen genomen tegen de bekeurde studenten. Dat valt op te maken uit een reactie op de website van Vindicat.
'Vol ongeloof hebben wij kennis genomen van het incident dat gisteravond plaats heeft gevonden. Het was een illegale en bovenal ontzettend onverantwoorde actie, wat volledig in strijd is met het corona beleid van de overheid en van Vindicat. Niet aan de richtlijnen houden en daarbij anderen in gevaar brengen, accepteren wij niet van onze leden. We zijn blij dat de politie deze ongepaste samenkomst in ons gebouw heeft gestopt en dat de betreffende individuen zijn beboet. Ook zullen zij verwijderd worden van de vereniging, wij willen niets te maken hebben met dit gedrag. In deze tijden is het erg belangrijk dat wij ons allemaal, inclusief studenten, houden aan de overheidsmaatregelen.'

Update:

Het oorspronkelijke bericht is aangevuld met de reactie van studentenvereniging Vindicat atque Polit.