Wie wil een neusbeer of een python adopteren?

© RTV Noord/Steven Radersma
Insectenwereld Doezoo in Leens is op zoek naar mensen die dieren in dat park willen adopteren. Op die manier hoopt eigenaar Ton van der Made de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Normaal gesproken komen er tussen de 50.000 en 60.000 per jaar naar het park. Maar de laatste weken heeft geen enkele betalende bezoeker de poort gepasseerd. 'Ondertussen lopen de vaste kosten wel door', zegt Van der Made. 'Natuurlijk hebben we recht op steun voor de loonkosten, maar ook de verzorging van de dieren kost veel geld'. 

Exotische dieren

Volgens Van de Made kost die verzorging 10.000 tot 15.000 euro per maand. 'En dan heb je ook nog de hoge energierekening', voegt hij er aan toe. 'We moeten bijvoorbeeld de python en andere exotische dieren wel op temperatuur houden'.
Als er geen inkomsten zijn, moet het park interen op de reserve, of krediet aanvragen. 'Maar dat moet je later ook gewoon weer terugbetalen', zegt Van der Made. 

Adopteren

Daarom bedacht hij de mogelijkheid voor het publiek om een dier te adopteren. Dat kan vanaf een kip of een cavia tot aan een neusbeer, ara, ezel of python. Het minimale bedrag is 25 euro, het maximale 150 euro.
'In ruil daarvoor krijg je een mooi certificaat met daarop een foto van het dier', prijst Van der Made aan. 'En een vrijkaartje voor als we weer open zijn'. 
Informatie over het adoptieprogramma is te vinden op: Doezoo.nl