Leeksters zien inbraakpoging 'live' op mobiel

De politie is opnieuw op zoek naar tips die kunnen leiden tot de daders van twee inbraken, in Leek en de stad Groningen. Uit onderzoek blijkt dat het in beide zaken om dezelfde daders gaat.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak. Begin maart deed de politie al een vergelijkbare oproep in deze zaak.

Sieraden en kleding gestolen

De inbraken vonden plaats tussen 17.00 uur en 19.00 uur, terwijl de bewoners niet thuis waren. De inbraak in Groningen werd gepleegd op vrijdag 24 januari in een woning aan de Jaspisstraat. De dieven namen daar onder meer sieraden, cosmetica, schoenen en kleding mee.

Bewoners kijken mee

Een dag later probeerden dezelfde inbrekers toe te slaan bij een woning aan de Goldbergsingel in Leek. Nadat een poging via het dak mislukte, probeerden ze een aantal ramen open te breken. Volgens de politie maakte een bewakingscamera opnames van de verdachten. Ook kregen de bewoners een alarmsignaal.

'Ze konden met behulp van hun mobiele telefoon en het internet verbinding krijgen met de camera's en 'live' meekijken. Na het zien van de onbekende mannen bij hun woning werd direct via 112 de politie gewaarschuwd', aldus de politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al gevlucht.

Beelden van de dieven in actie

Lees ook:

- Politie zoekt daders dubbele inbraak Groningen en Leek

Meer over dit onderwerp:
inbraken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws