Gemeente wijst plek in Kantens aan voor 20 wisselwoningen

Langs de Bredeweg in Kantens worden twintig wisselwoningen gebouwd.
Langs de Bredeweg in Kantens worden twintig wisselwoningen gebouwd. © Google Street View
Er worden twintig tijdelijke woningen gebouwd aan de Bredeweg in Kantens, zo heeft het college van gemeente Het Hogeland besloten. De zogeheten wisselwoningen worden ten westen van het bosgebied gebouwd.
In het dorp zijn de voorbije jaren al diverse woningen versterkt of vernieuwd vanwege aardbevingsschade. Bewoners konden voor de twintig tijdelijke woningen die nu geplaatst gaan worden meedenken over de bouwlocatie. Dat leverde zeventien suggesties op.
Het perceel aan Bredeweg bleek van al die locaties de beste optie. Zo is de locatie volgens de gemeente groot genoeg, goed bereikbaar, dicht bij het dorp en ligt het binnen de gemeentegrenzen.

Huur

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft met de pachter en de eigenaar van het stuk land overeenstemming bereikt over de huur.voor enkele jaren. Pas als de vergunningsaanvraag van de NCG door de gemeente wordt goedgekeurd, kan er eventueel bezwaar worden gemaakt.
Naar verwachting duurt het tot augustus voordat de het stuk land geprepareerd is, zodat de bouw van de twintig woningen kan starten.

Andere vernieuwingen

Ook wordt er nog onderzocht welke andere vernieuwingen in Kantens nodig zijn. De gemeente werkt hiervoor samen met een stedenbouwkundig bureau en de dorpsinwoners.