Forse vertraging bij benoeming wethouder Diks door technisch malheur

Isabelle Diks maakt kennis met raadslid Marjet Woldhuis
Isabelle Diks maakt kennis met raadslid Marjet Woldhuis © Marten Nauta/RTV Noord
De eerste digitale raadsvergadering van de gemeente Groningen heeft forse vertraging opgelopen door technische problemen. Raadsleden konden elkaar wel horen, maar de uitzending op de website doet het niet.
De vergadering had om 16.30 uur moeten beginnen. Sinds 14.30 uur wordt er geoefend om de vergadering digitaal te kunnen laten plaatsvinden. Uiteindelijk begon de vergadering rond 18.00 uur.

Alles aan gedaan

'Technici hebben er alles aan gedaan om de raadsvergadering toch door te kunnen laten gaan', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Installatie wethouder Diks

Tijdens de vergadering wordt wethouder Isabelle Diks (GroenLinks) officieel benoemd. Gemeenteraadsleden stemmen over die benoeming. 
Dat gebeurt anoniem, waardoor alle raadsleden kort naar het stadhuis moeten komen. Voor de stemming wordt twee uur de tijd genomen.

Verder toch niets te doen

In principe opent burgemeester Koen Schuiling de vergadering waarin Diks wordt benoemd om 19.00 uur: die beraadslaging is al met een half uur uitgesteld.
Beoogd wethouder Diks, die tot komende woensdag ook Tweede Kamerlid is, blijft laconiek onder de situatie. 'Ach, ik heb verder  toch niets te doen vandaag', zegt ze.
Dit bericht is aangepast nadat de vergadering met vertraging begon.