FC Groningen hoopt met voetbaldagen in meivakantie jeugd, ouders én clubs te helpen

© Jos Schuurman (FPS)
FC Groningen grijpt de versoepeling van de coronamaatregelen aan om in de meivakantie voetbaltraining te geven aan de jeugd.
Vanaf woensdag 29 april mogen kinderen tot en met 12 jaar weer in groepsverband gaan sporten. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, trainen mag wel.

Voetbaldagen

Onder de noemer FC Groningen on Tour organiseert de club daarom van woensdag 29 april tot en met zondag 10 mei meerdere voetbaldagen.
'De kinderen kunnen zich na een periode met beperkingen een dag lang uitleven op een sportveld en de ouders krijgen tegelijkertijd mooi de kans om thuis in alle rust te werken of hebben lucht om tijd te besteden aan een eigen hobby', motiveert de club.

In Stad en Ommeland

De trainingen worden dagelijks van 9.30 tot 15.30 uur gegeven, zowel op het eigen Sportpark Corpus den Hoorn als bij voetbalverenigingen in de provincie. Die kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van FC Groningen.
Deelname kost 42,50 euro per kind. Daarvan gaat 7,50 euro naar de organiserende vereniging. Volgens FC Groningen is dit voor clubs 'een welkome financiële ondersteuning in deze moeilijke tijden', waarin zij het zonder kantine-inkomsten moeten stellen.