Plan met speeltoestellen op Grote Markt mogelijk uitgesteld

Springkussens op de Grote Markt tijdens een evenement
Springkussens op de Grote Markt tijdens een evenement © Petra Mulder/RTV Noord
Het plan om bij wijze van proef speeltoestellen te plaatsen op de Grote Markt in Stad wordt mogelijk uitgesteld. 'De coronacrisis heeft daar natuurlijk invloed op', zegt een woordvoerder van wethouder Roeland van der Schaaf.
'We zijn nog steeds van plan om dit jaar op de Grote Markt iets te organiseren om aandacht te vragen voor de aanpak van de binnenstad en de Grote Markt. De planning daarvan kan wel wat anders worden dan gedacht', zegt de woordvoerder.

Wanneer wel?

De speeltoestellen zouden bij wijze van proef op de Grote Markt komen te staan. Wanneer dat alsnog gebeurt, valt volgens de woordvoerder niet te zeggen. 

Warenmarkt

In verband met de coronacrisis wordt de Grote Markt tegenwoordig ook gebruikt voor de warenmarkt. Een deel van de kramen is verplaatst van de Vismarkt naar de Grote Markt om ruimte te creëren en mensen afstand van elkaar te laten houden.
Dat blijft voorlopig zo. 'We zijn tevreden over die werkwijze', zegt een woordvoerder van wethouder Paul de Rook.
'Mensen houden afstand, vier 'regelaars' zijn aanwezig om mensen er op aan te spreken als dat niet lukt. Mensen weten de non-food-kramen, die op de Grote Markt staan, ook goed te vinden. En daar zijn we blij mee.'