UMCG-personeel mag weer buiten Noord-Nederland reizen

Medewerkers van het UMCG
Medewerkers van het UMCG © ANP
Het UMCG versoepelt de reisbeperkingen voor het eigen personeel. De medewerkers mogen weer buiten de drie noordelijke provincies reizen, met inachtneming van de landelijke coronamaatregelen.
Ze worden wel nog steeds gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven, de juiste hygiënische maatregelen te treffen en geen mensen te bezoeken met coronagerelateerde klachten.

Mondmasker

Medewerkers die buiten de drie noordelijke provincies wonen, moeten sowieso een chirurgisch mondmasker dragen. Zij mogen nu ook weer thuis slapen en in het ziekenhuis werken.
Personeel dat buiten Noord-Nederland is geweest en toch in het ziekenhuis moet zijn, moet ook twee weken een mondmasker dragen. Dat geldt ook voor personeel dat bezoek krijgt van buiten Groningen, Friesland of Drenthe.
Reizen naar het buitenland blijven verboden, tenzij die strikt noodzakelijk zijn. Het UMCG hanteert de maatregelen in ieder geval tot 1 juni.

Winkels

Er komt ook versoepeling voor een aantal winkels in het ziekenhuis. Albert Heijn, Etos, Gezonde Planeet en DeliMarché zijn vanaf volgende week weer deels open. Bij de eetgelegenheden mag alleen eten worden afgehaald, in lijn met de landelijke richtlijnen.