Tweetal zit al enkele maanden vast na 'pedojacht' in Stad

Een 20-jarige Ten Boerster en een 23-jarige vriendin van hem uit Groningen zitten sinds 19 januari vast voor een mislukte afpersing in Stad. De twee wilden 140 euro van een Stadjer en beschuldigden hem van pedofilie. Het slachtoffer zou daarbij zijn geschopt en geslagen.

Dit bleek vrijdag in de rechtbank tijdens een eerste openbare zitting over dit incident.

Enkelband

De rechter wilde de zaak inhoudelijk behandelen, maar schoof dit vanwege de coronacrisis door naar 26 juni. Tot dan blijven de beide verdachten ook vastzitten.

'Kan ik geen enkelband krijgen?', vroeg de vrouwelijke verdachte via een telefoonverbinding aan de rechter. Maar dat ging niet, omdat de voorwaarden die hieraan worden verbonden, niet waren opgesteld. De verdenkingen zijn bovendien te ernstig om de twee op vrije voeten te stellen, vond de rechter. 

Seksadvertentie

Het tweetal had een seksadvertentie geplaatst, waarop de Stadjer reageerde. Er werd een afspraak met het slachtoffer in een woning aan de Zaagmuldersweg gemaakt, waar de Stadjer bij aankomst direct werd uitgemaakt voor pedofiel.

'Wij zijn van Opgelicht, jij hebt een afspraak gemaakt met een 16-jarige, kankerpedo. Ik wil je geld', zouden ze hebben geroepen. Daarna werd de man mishandeld. Ook wekten de Ten Boerster en Groningse de indruk dat zij een mes bij zich droegen, zei de officier tijdens de zitting.

Vaker veroordeeld

De 20-jarige verdachte is vaker, voor onder meer diefstallen, veroordeeld. De vrouw zat ook vast voor het doorrijden na een ongeval, rijden zonder een rijbewijs en het verduisteren van een laptop. 

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws