Jaap Nienhuis in deel 7 van podcast Credo: 'Inains was de zoal stil...'

'Ik zat achterin mit n koppeltje Noordmannen. Dou kwam Ede op en inains was t geroezemoes doan en wer t stil in de zoal'.

Dat zegt RTV Noord-coryfee Jaap Nienhuis in aflevering 7 van de podcast Credo, het leven van Ede Staal over het beroemde optreden van Staal in Veendam.

'Hou dat kin wai'k nait. Twij ainzoame mannen op t podium en elk was stil...'

Ede was n smoker

Nienhuis laat zijn licht schijnen over zijn ontmoetingen met Ede. Zo deelde de man met de grote snor de kleedkamer met de zanger tijdens 'Bartje op het peerd van Ome Loeks', een gezamenlijke theatertour van Radio Noord en Radio Drenthe.

'Ede was n smoker en doar wol gain mins bie in klaidkoamer. Ik was ook n smoker, dus dat was zo geregeld', vertelt Nienhuis. 'Wat opvuil dat e zo zenuwachteg was veur t optreden. Hai beerde mor hin en weer.'

Nienhuis vindt dat Ede kleur heeft gegeven aan de radio. 'Mede door Ede hèt Radio Noord n enorme kick omhoog kregen. Wie hebben mazzel had dat Ede van Grunnen was en nait van n aander pervinzie.'

Waar te beluisteren?

Het zijn enkele van de vele verhalen die in de podcast voorbij komen, waardoor we een inkijkje krijgen in het leven van Ede Staal. Inmiddels zijn er zeven afleveringen te beluisteren. Tweewekelijks verschijnt een nieuwe editie van Credo.

Beluister hier aflevering 7:

Wil je meer afleveringen horen? De podcast Credo, het leven van Ede Staal is hier op de website van RTV Noord te vinden, maar ook rechtstreeks via SpotifyApple Podcast en Google Podcast. Op die manier kun je waar en wanneer je wilt op jouw moment een of meerdere afleveringen beluisteren.

Klik op abonneren als je automatisch op de hoogte wilt blijven van nieuwe afleveringen.

Andere podcasts

Ook geïnteresseerd in andere podcasts van RTV Noord? Volg dan De Koffiecorner, de wekelijkse podcast over de Groningse sportwereld (SpotifyApple PodcastsYoutube) of Turbulente Tijden, een documentaireserie over het omstreden windmolenpark N33 (SpotifyApple PodcastGoogle Podcast).

Meer over dit onderwerp:
podcast muziek edestaal ookopnoord USQUERT
Deel dit artikel:

Recent nieuws