Publiekslieveling keert terug bij Lycurgus

Auke van de Kamp tijdens zijn eerdere periode bij Lycurgus
Auke van de Kamp tijdens zijn eerdere periode bij Lycurgus © Orange Pictures
Auke van de Kamp speelt komend seizoen opnieuw voor volleybalclub SAMEN.Lycurgus. De spraakmakende passer-loper kwam het afgelopen seizoen uit voor het Belgische Tectum Achel.
De 24-jarige lieveling van het Groningse publiek vertrok vorige zomer richting België, na vier succesvolle jaren bij Lycurgus. Hij won met de ploeg van coach Arjan Taaij onder meer drie landstitels (2016, 2017, 2018) en hij stond bekend om zijn uitgesproken interviews.

Achel

In België beleefde hij een sterk seizoen bij Achel. Met die ploeg behaalde hij knap de Final Four, maar vanwege de coronacrisis werd de competitie niet uitgespeeld.

'Gevoelsmens'

Via de website van Lycurgus laat Van de Kamp weten graag terug te keren naar Groningen.
'Ik twijfelde al een paar maanden aan het feit of ik langdurig in het buitenland spelen wel zie zitten. Groningen is toch mijn plek. Ik ken er veel mensen. De stad is geweldig. De club en de mensen eromheen zijn fantastisch en ik heb het gemist. Achel was leuk en ik presteerde goed, maar er is meer dan volleybal. Ik ben een gevoelsmens en Groningen past me gewoon beter', aldus Van de Kamp.

Selectie

Lycurgus heeft voor het komende seizoen inmiddels tien spelers onder contract staan:
Spelverdeler: Sam Gortzak
Diagonaal: Geoffrey van Gent
Passer-loper: Bennie Tuinstra, Auke van de Kamp en Erik van der Schaaf
Middenaanval: Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Jesper van Muijden
Libero: Steven Ottevanger en Jaron Spiegelaar