Appartementen zijn klaar voor huurders uit 'versterkingsbuurt'

Het nieuwbouwcomplex van woningcorporatie Acantus heeft vijftien appartementen
Het nieuwbouwcomplex van woningcorporatie Acantus heeft vijftien appartementen © Martin Drent/RTV Noord
Ondanks het coronavirus krijgen de bewoners van een nieuw appartementencomplex in het centrum van Delfzijl donderdag de sleutel van hun nieuwe woning.
Het nieuwbouwcomplex van woningcorporatie Acantus staat aan de Spoorstraat en heeft vijftien appartementen.

Huurders uit Zandplatenbuurt

De bouw van het complex begon in maart vorig jaar. Het was aanvankelijk de bedoeling dat een deel van de bewoners van de inmiddels gesloopte Vennenflat erin zou trekken, maar die hebben inmiddels een andere woning.
De toekomstige huurders komen uit de Zandplatenbuurt Noord in Delfzijl, waar 386 huurwoningen tegen de vlakte moeten vanwege de versterking. Het is het tweede nieuwbouwcomplex dat voor deze groep klaar is.

Min mogelijk contact

Half april konden de huurders de woning al bezichtigen. Het was de bedoeling om één grote bijeenkomst te houden, maar vanwege het coronavirus waren alle bezichtigingen individueel. De sleuteloverdracht vindt plaats met zo min mogelijk persoonlijk contact.
Het complex is aardbevingsbestendig en nul-op-de-meter, wat inhoudt dat het evenveel energie opwekt als verbruikt. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.