Vier weken lang behelpen voor treinreizigers

Treinreizigers tussen Groningen en Assen én tussen Groningen en Weener/Veendam zijn vanaf woensdag 6 mei tijdelijk aangewezen op vervangend busvervoer. Dan begint spoorbeheerder ProRail aan diverse werkzaamheden, waardoor er geen treinen op deze trajecten kunnen rijden.

Diverse aannemers beginnen volgende week met de aanleg van een vierde, extra spoor tussen Groningen en Haren. De bestaande rails worden vervangen. Bij het Hoofdstation en station Europapark wordt ook gewerkt. Verder wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. De werkzaamheden duren tot 3 juni.

De Vork vervangt het huidige opstelterrein bij het Hoofdstation, dat de komende jaren een gedaantewisseling ondergaat. Het is nu nog een kopstation; straks kunnen de treinen uit diverse richtingen doorrijden. Reizigers hoeven dan niet meer over te stappen.

In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn/Delfzijl/Eemshaven. Arriva zet hier eveneens bussen in. In alle gevallen moeten treinreizigers rekeing houden met extra reistijd.

Coronamaatregelen

Bij zowel de uitvoering van de werkzaamheden aan het spoor als bij het vervangend vervoer wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Arriva en NS vragen reizigers zich goed te verspreiden over de gereed staande bussen.

'Reizigers moeten bij de middendeur instappen en niet bij de chauffeur', zegt een NS-woordvoerder. 'En er kunnen dus minder mensen mee in de bus. Daarom laten we meer bussen rijden dan anders het geval zou zijn.'

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, roepen de vervoersbedrijven op alleen met het openbaar vervoer te reizen als het echt nodig is.

Lees ook:

- Een benauwde treinreis naar Amsterdam

Meer over dit onderwerp:
coronavirus hoofdstationgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws