Definitief een streep door TT van Assen voor dit jaar

Het TT-circuit
Het TT-circuit © Archief RTV Noord
De TT van Assen gaat dit jaar definitief niet door. De overkoepelde internationale instanties hebben woensdag gezegd dat voor de motorsportwedstrijden in Drenthe dit jaar vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus niet meer naar een nieuwe datum wordt gezocht.
Eerder al was duidelijk dat de TT op de geplande datum van 28 juni niet kon doorgaan. Het kabinet besloot eerder dat alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september verboden blijven. De TT trekt doorgaans over enkele dagen ongeveer 130.000 bezoekers.

Icoon

Ook de Grands Prix van Duitsland en Finland gaan niet door. 'We hebben deze beslissing met pijn in het hart genomen', zegt Carmelo Ezpeleta, CEO van het organiserende Dorna Sport. 'De TT is een icoon in onze reeks. Maar gezien de omstandigheden kan het nu niet anders. We hopen in 2021 in Assen terug te keren.'
De verplaatsing van de negentigste TT betekent dat het evenement voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945, altijd op de kalender gestaan.