Kok wint met gepekelde lamsborst

HUIZINGE - Rood aal met snijbiet, licht gepekelde lamsborst en een roompuddinkje. Bij de culinaire wedstrijd 'Waddenkok van het Jaar', liep het water menigeen in de mond.De deelnemers aan de culinaire wedstrijd moesten bij de bereiding van hun exquise gerechten zoveel mogelijk gebruik maken van producten uit de Waddenstreek. Chefkok Leen Kaldenberg van restaurant De Plaats Melkema in Huizinge streek met de eer en mag zich dus nu Waddenkok van het Jaar noemen. De chefs van restaurant Opduin op Texel en de Gastronoom uit Drachten werden respectievelijk 2e en 3e.En om nog even te watertanden, het menu van Kaldenberg en assistent Jan Peter Dik:Rood aal met snijbiet uit de oven in een fond van Waddengarnaaltjes met een roggebroodje, gevolgd door licht gepekelde lamsborst met lamsjus en kaneel, spekboontjes en compote van kweepeer en pompoen. Tot slot een roompuddinkje met een wentelteefje van 'spelt' poffert en karamel.
null