Stulp niet blij met begroting Delfzijl

DELFZIJL - Nog nooit is er zo'n aanslag gepleegd op de portemonnee van de inwoners van Delfzijl. Dat zegt het raadslid Koert Stulp van de gelijknamige fractie in de gemeenteraad van de havenstad.
De raad stelde donderdagavond na een marathonzitting de begroting voor volgend jaar vast. Die is ondanks een bezuiniging van bijna 2 miljoen euro sluitend, maar volgens Stulp betalen de burgers van Delfzijl onnodig het gelag.
Het raadslid kwam donderdagavond met een alternatief plan, waarin de inwoners van de havenstad werden ontzien, maar dat werd weggestemd. Waarnemend burgemeester van Hoof toonde zich donderdagavond na de vergadering tevreden over het raadsbesluit, want Delfzijl heeft zijn financiële zaakjes volgens van Hoof weer aardig op orde.
De raad besloot donderdagavond overigens extra geld uit te trekken voor de nieuwbouw van het Dollard College in Woldendorp, nieuwbouw van de clubaccommodatie voor de voetbalvereniging de Eems Boys en renovatie van de tennisbanen van de Tennisclub Delfzijl. In totaal is daar een bedrag mee gemoeid van 3,3 miljoen euro.