Advocaat is 'insinuaties' De Vries beu

HOOGEZAND - De advocaat van Reinier Smit wil misdaadverslaggever Peter R. de Vries het zwijgen opleggen.Reinier is de man van Gonda Smit, de 30-jarige kapster die 9 jaar geleden onder verdachte omstandigheden bij een brand om het leven kwam. De Vries is ervan overtuigd dat Smit iets met de zaak te maken heeft en wellicht de moordenaar van Gonda is.
Donderdag besteedde De Vries opnieuw aandacht aan de zaak in zijn programma. Advocaat De Mare is de verdachtmakingen zat en wil stappen ondernemen. De advocaat doet de uitkomsten in het programma af als puur 'hypothetisch'.
Ook voor Justitie heeft de advocaat van Reinier Smit geen goed woord over. Die zou het volledige dossier over de zaak ter beschikking hebben gesteld aan de misdaadverslaggever. De Mare wil dan ook een duidelijke uitleg van de hoofdofficier over dit besluit.
Eerder gaven de nabestaanden van Gonda Smit aan, dat ze juist naar aanleiding van het programma, het Openbaar Ministerie willen vragen een rechtszaak te beginnen tegen Reinier Smit.
Familie en vrienden zijn van mening dat het programma van de misdaadverslaggever nieuw, direct bewijs naar boven heeft gebracht.