Koningin Beatrix bezoekt provincie

Koningin Beatrix bezoekt provincie
WINSCHOTEN - Met een draai aan een wiel, heeft koningin Beatrix donderdagmiddag het eerste water het meer van de Blauwe Stad in laten stromen.Rond één uur arriveerde de vorstin in de Blauwe Stad. Ze werd verwelkomd door Commissaris der Koningin Alders en burgemeester Vlietstra van Winschoten.
Gezamenlijk vertrok men vervolgens naar het informatiecentrum van de Blauwe Stad. Daar vond een bijeenkomst plaats met de gedeputeerden van de provincie.
Na een korte wandeling liet de koningin rond 14.15 het eerste water in het meer van de Blauwe Stad. De route werd geflankeerd door een groot aantal, in het blauw geklede schoolkinderen.
De koningin vervolgde haar reis verder naar Delfzijl, alwaar ze werd ontvangen door burgemeester Appel van Delfzijl. Ook bracht de vorstin een bezoek aan basisschool de Brandaris, waar zij bloemen kreeg van drie schoolkinderen.
Koningin Beatrix maakte vervolgens een tochtje door Delfzijl-Noord. Daarna stapte ze op een loodskotter om langs het Chemiepark naar de haven te varen. Tot slot wandelde de vorstin door het centrum.