Peijs: laat plannen zuidelijke ringweg varen

GRONINGEN - Groningen moet de plannen voor de nieuwe zuidelijke ringweg laten varen, vindt minister Karla Peijs van Verkeer. Peijs ziet veel meer in het plan van de provincie, die de verkeersproblemen wil oplossen door de huidige ringweg uit te breiden en te renoveren. Peijs wil binnenkort om tafel met het gemeentebestuur om over de ringweg te praten.
Tijdens haar werkbezoek gaf de bewindsvrouw maandag ook aan geen extra geld te willen steken in de N33. Peijs trok eerder al 50 miljoen euro uit voor de verdubbeling van de dodenweg. De provincies Groningen en Drenthe en enkele gemeenten maakten onlangs bekend dat ze zelf ook tientallen miljoenen euro’s in de weg willen steken, maar in totaal is 150 miljoen euro nodig. Peijs denkt met een gunstige aanbesteding een heel eind te komen.
De minister bleek maandag overigens wel bereid om mee te betalen aan een NS-station bij het nieuwe voetbalstadion van FC Groningen. Tot nu toe had ze dit geweigerd. Volgens Peijs is gebleken dat er voldoende passagiers gebruik zullen maken van het nieuwe NS-station.