Vragen over ontslag medewerkster azc

GRONINGEN - De PvdA wil van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken opheldering over het ontslag van een medewerkster van AZC Martinihof in Groningen.Het centrum ontsloeg de medewerkster, Maartje Keizer, op staande voet, nadat zij de verhuisregeling van het asielzoekerscentrum had aangekaart bij provincie en gemeente.
Het azc sluit de deuren en volgens de vrouw horen de bewoners pas twee dagen van tevoren waar ze heen moeten. Daar maakte Keizer gewag van, waarop ze kreeg te horen dat ze zich niet aan de geheimhoudingsplicht had gehouden.
PvdA-Tweede Kamerlid Klaas de Vries vindt het vreemd dat de vrouw is ontslagen omdat ze een regeling aan de kaak stelde. Die zijn immers nooit geheim en mogen vanzelfsprekend ter discussie gesteld worden, aldus de Vries.
Maartje Keizer mag overigens nu ook het terrein van het asielzoekerscentrum niet meer op. Ze kreeg vrijdag een centrumverbod overhandigd, toen zij vrijdag bij het azc kwam. Toch geeft ze haar actie niet op. Ze gaat de bewoners helpen met de verhuizing.