'RTV Noord schiet debat te vroeg af'

GRONINGEN - Burgemeester Jacques Wallage van Groningen vindt dat RTV Noord te snel een streep door het TV-debat over het Grote Markt-referendum heeft gehaald.
De omroep maakte donderdag bekend het debat af te blazen, omdat het college van burgemeester en wethouders niet voor de camera in discussie wil met SP-raadslid Peter Verschuren, tegenstander van de plannen.
Burgemeester Wallage is verbaasd over het besluit van RTV Noord. Hij zegt in de veronderstelling te zijn geweest dat de gemeente en de omroep nog in onderhandeling waren en dat alles nog steeds open lag.
Wallage had bezwaar gemaakt tegen de vorm van het debat. Belangrijk argument was de vrees van de burgemeester voor 'versmalling' van het onderwerp tot een politieke discussie met de oppositie. Burgemeester Wallage eist bovendien zeggenschap in hoe het televisiedebat wordt gevoerd.
Een alternatief voorstel van Wallage, waarbij hij niet in debat zou gaan met Verschuren maar achteraf apart zou worden geïnterviewd, werd door RTV Noord afgewezen. Hoofdredacteur Dijkhuis van RTV Noord zegt zich niet dienstbaar te willen maken aan politieke motieven van het college van B en W.