FC Groningen verliest van Vitesse

ARNHEM - FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd in Arnhem tegen Vitesse verloren. In de Gelredome zegevierden de Arnhemmers met 2-0.
De twee doelpunten vielen na rust. Direct na rust zette Gill Swerts Vitesse op voorsprong en in blessuretijd bepaalde Benson de eindstand op 2-0.
FC Groningen begon de wedstrijd in Arnhem met Gibril Sankoh in de spits. Deze verrassing van trainer Ron Jans kwam uit de hoge hoed in verband met blessures van Glen Salmon en Erik Nevland. Nevland viel na rust wel in, maar Groningen keek toen al tegen een 1-0 achterstand aan. Drie minuten na rust knalde Swerts de bal van ongeveer twintig meter achter bas Roorda. Groningen kreeg wel kansen, maar kwam niet tot scoren. Doordat de ploeg van Ron Jans meer risico's ging nemen in de jacht op de gelijkmaker, kreeg Vitesse meer ruimte. Pas in blessuretijd stelde Benson de zege voor Vitesse veilig.
Door de nederlaag is Vitesse FC Groningen voorbij gegaan op de ranglijst. De Arnhemmers staan twaalfde met zeven punten; FC Groningen is terug te vinden op de dertiende plaats met zes punten.