Okke Koo tijdelijke opvolger Krijne

VEENDAM – Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft in Okke Koo uit Roelofarendsveen een tijdelijke opvolger gevonden voor bestuursvoorzitter Krijne.Koo werkt inmiddels anderhalf jaar bij het concern. Hij maakt deel uit van de Raad van Bestuur en schuift nu door naar de functie van Krijne.
Ook voor de functie van financiële man Beijers is inmiddels een vervanger gevonden in de heer Noordermeer. De bestuurders zijn als waarnemer aangesteld, maar het is wel de intentie van de raad dat de twee op langere termijn 'de kar gaan trekken'. Een derde bestuurslid wordt voorlopig niet benoemd, liet een woordvoerder van Avebe weten.
De ledenraad van Avebe kwam maandagavond in Westerbork in spoed bijeen om zich bij te laten praten over de kwestie. Krijne werd dit weekend door de Raad van Commissarissen naar huis gestuurd. De officiële lezing is onenigheid over de toekomstige koers. Zo zou er een verschil van mening zijn over enerzijds de ontwikkeling van de productie van zetmeel uit tapioca en anderzijds het gezond maken van het bedrijf.
Maar de voornaamste reden voor het buitenspel zetten van Krijne lijkt natuurlijk toch het conflict met FNV Bondgenoten, de ruim twee weken durende staking, de miljoenenschuld en de afwijzing van de reorganisatie door de Ondernemingskamer.