Gastoptreden Paul van Loo in Delfzijl

DELFZIJL - De Limburgse zanger Paul van Loo is dinsdag 1 november muzikale gast bij een avond over Ede Staal georganiseerd door de Culturele Raad Delfzijl.
Jan Knollema, oud directeur van Cultureel Centrum De Molenberg, spreekt die avond met Henk van Middelaar naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek "Geef mie de nacht". In deze biografie over Ede Staal laat van Middelaar zien dat de jonge jaren in het leven van de zanger verre van zorgeloos waren. Jan Knollema zal met Henk van Middelaar over deze biografie een gesprek voeren.
Paul van Loo zag in 1998 de film "De Poolse Bruid" met daarin "Het Hoogelaand" van Ede Staal. Geïnspireerd door de teksten van Ede maakte hij samen met Ivo Rosbeek de CD "Ede Staal" met vertalingen in het Limburgs. Ook op hun nieuwste CD "Sjpeegelpleetje" staan weer een aantal liedjes van Staal.
De avond vindt plaats in De Molenberg in Delfzijl. Het begint om 20.00 uur en kost 5 Euro. Meer informatie is verkrijgbaar via de Openbare Bibliotheek van Delfzijl.