FC Groningen op zevende plaats in Eredivisie

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag thuis met 1-0 gewonnen van Roda JC. Danny Buijs bezorgde zijn club elf minuten voor tijd de winst.
De eerste twintig minuten van het duel had Groningen de leiding, maar de FC wist niet door de Limburgse muur heen te breken. Roda JC speelde zeer defensief in het Oosterparkstadion. Na twintig minuten begon Roda terug te vechten en er leek zelfs een doelpunt te vallen, maar de treffer werd afgekeurd.
Na de pauze nam Groningen de leiding weer over en dit resulteerde in het doelpunt van Buijs. In de blessuretijd werd het nog even spannend, toen een speler van Roda op de lat schoot. Vlak daarna werd de FC gered door het fluitsignaal van scheidsrechter Jol.
FC Groningen is door deze zege geklommen naar de zevende plaats in de Eredivisie met 15 punten uit 10 wedstrijden.