Heerenveen vernedert Groningen:4-0

HEERENVEEN - FC Groningen heeft zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion met 4-0 verloren van Heerenveen.
Klaas Jan Huntelaar opende al na vier minuten de score voor de Friezen. Verdediger Arnold Kruiswijk speelde ook nog een rol bij deze actie: via zijn hoofd wist het schot van Huntelaar het doel te bereiken.
Paul Bosvelt maakte er vlak voor rust 2-0 van door een heel bijzonder doelpount: FC-keeper Roorda kopte de bal weg, waarna Bosvelt met een volley van ruim veertig meter de bal in het net schoot.
Een minuut na de pauze schoot Huntelaar de 3-0 binnen. Georgios Samaras maakte de vernedering van FC Groningen compleet: 4-0.
FC Groningen is door deze nederlaag gezakt naar de elfde plaats met 15 punten uit 11 wedstrijden.