Uitzendkrachten belastingdienst ontslagen

GRONINGEN - Tientallen uitzendkrachten bij de belastingdienst in Groningen hebben hun congé gekregen. Er zou geen werk meer voor ze zijn.
Onder de medewerkers was al eeder grote onvrede, omdat ze door de uitzendbureaus een fatsoenlijke baan bij de belastingdienst was voorgespiegeld. Later bleek het maar om een beperkt aantal uren per week te gaan, te weinig om goed van rond te kunnen komen. Velen kwamen vervolgens in grote problemen, omdat ze andere banen al hadden opgezegd.
De vakbond CNV hield daarom woensdagavond een informatieavond voor de uitzendkrachten, om persoonlijke getuigenissen te verzamelen. Die wilde de bond gebruiken om juridische stappen te kunnen ondernemen tegen uitzendbureaus, die mensen onder de te rooskleurige voorwaarden plaatsten bij de belastingdienst. De volgende dag vielen de ontslagen.
Volgens de belastingdienst gaat het om 46 mensen voor wie geen werk meer was. Het CNV gaat nu uitzoeken of dit cijfer klopt. Bij de belastingdienst was vrijdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.