Delfzijlster verdacht van brute overval in Bourtange

Het huis waar de overval werd gepleegd
Het huis waar de overval werd gepleegd © Opsporing Verzocht
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 39-jarige man uit Delfzijl ervan dat hij op 27 september een brute woningoverval pleegde in Bourtange. Dit zou hij samen hebben gedaan met een 33-jarige man uit Deventer.
Dit bleek maandagochtend tijdens een korte zitting in Groningen.

Kort vanwege corona

De zaak werd vanwege de coronamaatregelen niet inhoudelijk behandeld. Alleen het voorarrest van de mannen werd verlengd. Eind juli wordt opnieuw beslist over hun voorarrest. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat op 27 augustus gepland.

Bewoner ernstig mishandeld

De politie maakte 6 februari bekend dat er eind januari drie mannen waren ingerekend in verband met de overval op een woning aan de Zodenpadweg in Bourtange. Een 66-jarige bewoner werd daarbij ernstig mishandeld. De aanhouding gebeurde na een uitzending over de overval van tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin werd een reconstructie van de overval getoond.

Blijvend letsel

Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden overgebracht en zou blijvend letsel aan het incident hebben overgehouden. Na de uitzending kwamen tips binnen en werd de auto van het slachtoffer teruggevonden. Die wagen was tijdens de overval buitgemaakt. De auto stond in een vakantiepark in Vlagtwedde.