Nieuwe band VanDeWijs presenteert DVD

GRONINGEN - De nieuwe Groningse band VanDeWijs presenteert op woensdag 30 november haar eerste DVD "Liever op Mallorca". Op de DVD staan twaalf Nederlandstalige popliedjes met een vleugje ironie.
De band is weliswaar nieuw, maar niet helemaal groen achter de oren. De bezetting bestaat namelijk uit de mensen van DiepTriest: Geert Leurink, Sandy Goeree, Harrie Hoiting, Harro Wimmenhove, Kees Douma en Bennie Top. Na jaren van coveren van andere artiesten en bands wilden de muzikanten wel eens een keer eigen liedjes schrijven en uitvoeren. Omdat de nieuwe liedjes afwijken van wat DiepTriest normaal brengt werd ook besloten tot een nieuwe naam: VanDeWijs.
Regisseur André Buurma ging met de band naar Mallorca en maakte de clips bij de twaalf liedjes. De eerste single van de DVD is "Dichterbij". In het TV Noord-programma "Noord Clips XL" is vanavond al een voorproefje van de DVD te zien.
De presentatie vindt plaats in Restaurant Christiaans in Groningen. Het eerste exemplaar zal daar door een mistery guest worden uitgereikt aan zanger Joost Marsman van IsOokSchitterend!. Het begin om 20.00 uur; de entree is gratis.