FC Groningen wint afscheidsduel met 3-0

GRONINGEN – FC Groningen heeft zondag op een waardige manier afscheid genomen van het Oosterparkstadion. De laatste competitiewedstrijd aan de Zaagmuldersweg, waar in 1933 voor het eerst werd afgetrapt, werd gewonnen met 3-0.
Glen Salmon opende na zeventien minuten spelen de score en hij maakte een kwartier voor tijd de 2-0. Mark Jan Fledderus zorgde er in blessuretijd voor dat de FC swingend het Oosterpark kon verlaten. Groningen staat nu zevende in de Eredivisie met 26 punten uit 16 wedstrijden.
Het vertrek naar het nieuwe stadion, de Euroborg, lijkt haast op een ongelegen moment te komen. FC Groningen was dit seizoen opppermachtig in het oude, vertrouwde stadion; alleen Sparta won in het Oosterpark.
FC Groningen beleefde in het stadion vooral succes in het seizoen 1990-1991. De ploeg, met onder anderen Claus Boekweg, Harris Huizingh en ‘Mister FC Groningen’ Jan van Dijk, haakte toen kort voor het eind van de competitie af in de strijd om het kampioenschap; de FC eindigde als derde. Boekweg, Huizingh en Van Dijk liepen overigens zondag mee in een ereronde, die 140 oud-spelers en oud-trainers voor aanvang van de afscheidswedstrijd liepen. FC Groningen beleefde ook dieptepunten in het Oosterpark, zoals de degradatie naar de Eerste Divisie in 1998.
Na de afscheidswedstrijd tegen NEC brak een groot vuurwerk los in het stadion. Ex-trainer Theo Verlangen las een afscheidsgedicht voor en in een grote tent naast het stadion werd het feest voortgezet.
Donderdag speelt FC Groningen echt voor het laatst in het Oosterparkstadion. Dan komt FC Volendam op bezoek voor een duel in de Gatorade Cup.