Euroborg vertrouwt op waterdichte draaiboeken

GRONINGEN - De klok tikt onverbiddelijk door voor het nieuwe stadion de Euroborg.
Op 7 januari moet alles gereed zijn voor de eerste wedstrijd. Dan speelt de FC een oefenwedstrijd tegen BV Veendam. De week daarop staat bovendien meteen het eerste competitieduel op de agenda tegen SC Heerenveen.
De gemeente, de politie en de voetbalclub houden intussen het hoofd koel en vertrouwen op waterdichte draaiboeken, zodat de 20.000 toeschouwers goed ontvangen kunnen worden en een verkeerschaos uitblijft.
Zo zijn er in totaal 5000 parkeerplaatsen rond de Euroborg beschikbaar. De bezoekers kunnen hun auto onder meer onder het stadion, bij Menzis, bij de gedempte skivijver en iets verderop bij de Bornholmstraat kwijt. Daar vandaan rijden pendelbussen. De eerste wedstrijden zal de politie met ruim 70 man op de been zijn om het verkeer in goede banen te leiden.
De politie ziet wel graag dat de bezoekers ook gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer. Bovendien lijkt een paar kaplaarzen ook niet onhandig, want een modderboel is niet uitgesloten.
Overigens zal een special guest, die wordt opgehaald met een vliegtuig, de Euroborg openen, voorafgaand aan de wedstrijd Groningen-Heerenveen. Wie dat is, is nog onbekend.