Veendamse in Poolse voorronde van Songfestival

VEENDAM - De uit Veendam afkomstige zangeres Leonie Kuizenga is geselecteerd voor de voorrondes van het Nationaal Songfestival in Polen. Op 28 januari wordt bepaald wie Polen vertegenwoordigt op het 51ste Eurovisie Songfestival.
Leonie zingt "Love is what we all need" dat werd geschreven door Sietse Bakker en Romeo Samuelen dat werd geproduceerd door Jemery Ebell. Het viertal nam eerder deel aan de Nederlandse voorrondes van het Nationaal Songfestival. Omdat de NOS dit jaar zelf drie artiesten selecteert besloten ze het nummer in Polen in te zenden. In de voorrondes moet Leonie het opnemen tegen 14 andere kandidaten. Leonie: "Omdat het in Nederland niet mogelijk was mee te doen aan het Nationaal Songfestival hebben we over de grens gekeken. In Polen bleek het mogelijk te zijn om mee te doen, dus waarom niet? In de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival zijn vaker artiesten geweest die een ander land vertegenwoordigden. Denk aan Céline Dion, Johnny Logan en – dit jaar nog – Vanilla Ninja".
Leonie Kuizenga is geen onbekende in de muziekwereld. Ze heeft al meer dan 16 jaar podium- en zangervaring en zong backing vocals bij onder meer Gerard Joling, Lee Towers, Imca Marina en André Hazes. Daarnaast wordt ze veel gevraagd als voice-over.
Vorig jaar deed Leonie met "Miracle", geschreven door Jeremy Ebell en Bruce Smith, ook al mee aan de Poolse voorrondes. Toen werde ze zesde.
Het Eurovisie Songfestival is volgend jaar op 18 en 20 mei in de Griekse hoofdstad Athene.