Within Temptation wint Popprijs 2005

GRONINGEN - De gothic rockband Within Temptation heeft de Popprijs 2005 in de wacht gesleept. De winnaar werd zaterdagavond bekend gemaakt tijdens het Noorderslag-festival in De Oosterpoort in Groningen.
De jury vindt dat Within Temptation zich niet alleen één van de aartsvaders van een complete muziekstijl mag noemen, maar dat de band binnen het genre 'gothic rock' ook nog eens eenzaam aan de top staat.
Zangeres Sharon den Adel was zelf niet aanwezig bij de prijsuitreiking, omdat ze in december vorig jaar bevallen is van een dochter, Eva Luna. Ze sprak het publiek in Groningen toe via een groot scherm. De mannelijke bandleden namen de prijs in ontvangst in soortgelijke baljurken, die Den Andel altijd draagt tijdens optredens.
De band Within Temptation, die in 1996 werd opgericht, had grote hits met 'Ice Queen' en 'Stand my ground' en heeft ook buiten Nederland veel succes, waaronder in Duitsland.
De Popprijs is de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek en bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een beeld van Theo Mackaay. De prijs werd in 1986 voor het eerst uitgereikt aan Mathilde Santing. Daarna wonnen onder meer Herman Brood, 2 Unlimited, Anouk en vorig jaar rapper Ali B de prijs.