Emmense pyromane bekent serie branden

ASSEN - Een 33-jarige vrouw uit Emmen heeft bekend meerdere branden te hebben aangestoken in de bossen rond Odoorn, Borger en Exloo. In die regio werden het afgelopen jaar twaalf branden gesticht.
De Emmense heeft bekend brand te hebben gesticht in een theehuis en kantines van ijsverenigingen en tennisclubs in Borger, Exloo en Odoorn. Ook gingen door toedoen van de vrouw een aantal bosrooimachines in vlammen op. De totale schade van de branden is ongeveer anderhalf miljoen euro.
De pyromane meldde zich twee weken geleden bij de politie nadat in de media bekend werd gemaakt dat beelden van bewakingscamera's zouden worden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Op de beelden, gemaakt tijdens een brand bij een tennisclub in Exloo was een vrouw te zien met een zwarte hond.
Ook heeft de Emmense bekend vorig jaar vijf poederbrieven te hebben verstuurd naar bedrijven. De politie onderzoekt nog om welke bedrijven het daarbij gaat. De vrouw kampt met psychische problemen. De officier van justitie heeft de raadkamer van de rechtbank gevraagd de voorlopige hechtenis te verlengen.