PvdA wil opheldering over ongeluk A28

ASSEN - De PvdA in de Tweede Kamer wil op zo kort mogelijke termijn opheldering over de toedracht van de kettingbotsing op de A28.
Ongeveer 70 auto's botsten woensdagavond op de A28 ter hoogte van Assen op elkaar. Twee mensen raakten zwaar gewond, 17 mensen raakten lichtgewond. De ravage was enorm. Plotselinge mist en gladheid zouden de oorzaak zijn geweest. Er is echter nu een andere lezing: rookpotten van de luchtmobiele brigade zouden de boosdoeners kunnen zijn. De militairen waren ten tijde van de kettingbotsingen aan het oefenen op een militair oefenterrein, op kleine afstand van de snelweg.
Kamerlid Niesco Dubbelboer vindt dat er nog veel onduidelijk is. Defensie erkent wel dat er met rookpotten werd geoefend en meerdere betrokkenen bij het ongeluk betwijfelen of het wel om mist ging. Bovendien was de mist wel erg snel weer opgetrokken. Dubbelboer wil vooral van minister Kamp van Defensie weten wie verantwoordelijk is voor de oefening. Ook vraagt hij zich af waarom de militairen de slachtoffers niet te hulp zijn geschoten.
Volgens het Openbaar Ministerie in Assen gaat het onderzoek naar de oorzaak twee tot drie weken duren.