FC Groningen pakt punt in Alkmaar

ALKMAAR - FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen AZ met 1-1 gelijkgespeeld.
Groningen nam na 16 minuten de leiding door een doelpunt van Glen Salmon. De Zuid-Afrikaan bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 6 doelpunten. Een mijlpaal want in de vorige seizoenen bleef de teller steeds bij 5 of minder steken. Groningen liet na de 1-0 AZ het spel maken, maar echt grote kansen kreeg AZ niet.

Na een kwartier in de tweede helft scoorde Shota Arveladze de gelijkmaker voor AZ.
Na de gelijkmaker golfde het spel heen en weer. Doelman Henk Timmer van AZ voorkwam tot vier keer toe een tweede treffer van de FC.
FC Groningen is door het gelijkspel gestegen naar de vierde plaats. De ploeg van Ron Jans heeft 33 punten uit 20 wedstrijden.