Aanleg van Meerstad loopt vertraging op

GRONINGEN - De aanleg van de nieuwe woonwijk Meerstad bij Groningen loopt maximaal een half jaar vertraging op. Dat heeft gedeputeerde Calon woensdag bekendgemaakt tijdens een vergadering van provinciale staten.
De eerste paar honderd huizen zouden in de loop van volgend jaar worden opgeleverd, maar het is maar de vraag of dat gaat lukken. Reden van de vertraging is, dat de provincie een deel van de milieu-effectraportage gaat overdoen.
De provincie vreest dat de milieu-effectrapportage van Meerstad wordt aangevochten door de zogenoemde 'Twentse bouwers'. Deze handelaren hebben gronden rond Meerstad in hun bezit en hebben een conflict met de gemeenten Groningen en Slochteren.
De Twentse bouwers zijn onlangs door de Raad van State in het gelijk gesteld bij een soortgelijk conflict met de gemeente Leeuwarden. Bij dat project bleek de milieu-effectrapportage niet in orde. De kans dat de milieu-effectrapportage met betrekking tot Meerstad niet deugt, is volgens Calon klein. Uit voorzorg laat de provincie de milieu-effectrapportage overdoen.