IOS viert 10-jarig bestaan

GRONINGEN - De van oorsprong uit Groningen afkomstige band IOS (IsOokSchitterend!) viert dit jaar haar 10-jarig bestaan met een speciaal optreden op 9 april in Paradiso te Amsterdam.
De band IsOokSchitterend! wordt in 1996 opgericht om in dat jaar namens de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus mee te doen aan een landelijk songfestival voor studentenbands. Via de lokale radiozender in Groningen en Radio Noord komen ze terecht bij producer Michiel Hoogenboezem (De Dijk, Normaal) die met hen "Voltooid verleden tijd" opneemt. Als ze met dit liedje in 1997 nogmaals meedoen met het songfestival bereiken ze de eerste plaats.
De band rond zanger Joost Marsman sleept vervolgens een platencontract in de wacht en maakt een vliegende start door met "Voltooid verleden tijd" ook landelijk een dikke top-10 hit te scoren. Ondanks de honderden live-optredens, albums en vele singles die volgen blijft een echte doorbraak uit.
In 2005 komt daar verandering in als de single "Hoe het voelt" (van het nieuwe album "4") in de hitlijsten terechtkomt en daar maanden lang in blijft staan.
Alles komt verder in een stroomversnelling als de Staatsloterij het nieuwe liedje "Uit de schaduw" kiest als soundtrack voor de nieuwe landelijke radio- en tv campagne. Het liedje verschijnt op 20 februari als single; aan een videoclip wordt gewerkt.
Tijdens het optreden in Paradiso zullen verschillende artiesten waar IOS de afgelopen jaren mee heeft samengewerkt te gast zijn. Zowel voor de band als voor de fans belooft het een bijzondere avond te worden, waarbij veel hoogtepunten uit 10 jaar IOS de revue zullen passeren.
De kaartverkoop voor het concert is vandaag begonnen.