GroenLinks wil Appel voor Delfzijl behouden

DELFZIJL - De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Delfzijl wil burgemeester Appel voor de havenstad behouden. Fractievoorzitter De Weerd hoopt dat de Groningse Commissaris der Koningin Alders de ontslagaanvraag pas na de gemeenteraadsverkiezingen wil honoreren.
De Weerd hoopt tegelijkertijd dat de bevolking van Delfzijl tijdens de verkiezingen voor een nieuwe politieke koers in de havenstad kiest. Er zouden dan andere wethouders in het college van B en W komen, waarmee burgemeester Appel wel zou kunnen samenwerken.
Appel bood dinsdagavond haar ontslag aan vanwege een conflict met de wethouders Houwerzijl (PvdA), Scharft (VVD) en Westerink (CDA) met wie ze niet verder wil. Dit tot grote teleurstelling van de oppositiepartijen in de raad van Delfzijl.
Alders ziet weinig heil in het plannetje van De Weerd. Volgens de Commissaris der Koningin zou er een enorme politieke aardverschuiving moeten plaatsvinden om tot een andere samenstelling van het college te komen. Hij sprak woensdag met de drie wethouders en loco-gemeentesecretaris Stoffers om voor de komende periode afspraken te maken. Later zal Alders met minister Remkes van Binnenlandse Zaken prater over hoe het verder moet met Delfzijl.