Avi C. veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs

GRONINGEN - Avi C., de man die vorig jaar augustus in Tolbert de kinderen van zijn vriendin om het leven bracht, is veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs. De rechtbank in Groningen legde de 47-jarige man donderdag een zwaardere straf op dan Justitie twee weken geleden eiste.
Avi C. vermoordde de kinderen in zijn woning in Tolbert na een ruzie met zijn vriendin. De vrouw raakte zwaargewond, nadat ze in paniek van het balkon sprong.
Twee weken geleden pleitte de Officier van Justitie voor twaalf jaar cel en tbs. Anders dan het Openbaar Ministerie vindt de rechtbank dat twee keer moord en één keer poging tot moord bewezen is. De officier van justitie ging uit van doodslag.
De advocaat van Avi C. zal haar cliënt adviseren om hoger beroep aan te tekenen. Zij acht C. sterk verminderd toerekeningsvatbaar en vindt dat er geen sprake is van moord, maar doodslag.
De biologische vader van de vermoorde kinderen en zijn familie en kennissen hebben het vonnis met gejuich ontvangen. Avi C. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.