Scharft wel lijsttrekker van de PvdA in Delfzijl

DELFZIJL - Voormalig wethouder Scharft van Delfzijl blijft gewoon lijsttrekker van de PvdA voor de komende verkiezingen. Ze stapte dinsdagavond samen met haar collega wethouders Westerink (CDA) en Houwerzijl (VVD) onverwacht op, nadat de PvdA-fractie, de grootste coalitiepartij, te kennen had gegeven niet meer volledig achter het college te staan.
Scharft zegt zich niet aan haar verantwoordelijkheden te willen onttrekken en gaat ondanks alle bestuurlijke perikelen in de havenstad toch de verkiezingsstrijd aan.
Staatsrechtgeleerde Dölle aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt het niet slim dat Scharft als lijsttrekker van de PvdA de verkiezingingen ingaat, terwijl haar eigen partij debet is aan haar aftreden. Volgens Dölle is is Scharft ongeloofwaardig geworden.
Dölle denkt dat oud-wethouder Menninga een goede kans maakt om als een ‘feniks uit de as te herrijzen’. Hij is de nummer 2 op de kandidatenlijst van de PvdA in Delfzijl.
Menninga noemt het aftreden van Scharft overigens overdreven. Volgens hem kan Scharft niet tegen een beetje kritiek. De PvdA is het ermee eens dat de drie wethouders de portefeuille Personeel en Organisatie hebben afgepakt van burgemeester Appel, maar vindt het niet terecht dat dit is gebeurd tijdens haar vakantie.