Ouders overleden kind teleurgesteld in NFI

SCHEEMDA - De ouders van een vorig jaar overleden baby uit Scheemda zijn boos op het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat onderzoeksinstituut doet al meer dan zeven maanden over het onderzoek naar de dood van het kind. Ondertussen mochten de ouders hun baby slechts heel af en toe zien.
De baby stierf 's nachts toen ze in bed lag bij haar ouders Ron Oorthuis en Anja Vorenholt. Omdat het kind waarschijnlijk overleed aan een onnatuurlijke dood, deed het NFI onderzoek naar het sterfgeval. Oorthuis en Vorenholt zijn boos, omdat ze aanvankelijk als verdachten werden beschouwd. Ze werden slecht behandeld: zo verwijderden agenten het paar uit het UMCG.
De ouders proberen sinds die tijd duidelijkheid te krijgen over het onderzoek, maar worden door het NFI en Justitie van het kastje naar de muur gestuurd. Het onderzoek is nog steeds niet afgerond. "Het duurt langer dan normaal", geeft een woordvoerster van het NFI toe, "Maar het onderzoek is nagenoeg klaar." De zegsvrouw weet niet waarom de vertraging is opgetreden.