Ton Boot laakt opzet basketbalcompetitie

Coach Ton Boot van MPC Capitals is zeer kritisch over de nieuwe opzet van de Nederlandse basketbalcompetitie. Aan de totstandkoming van de eindklassering van de reguliere competitie gaat dit seizoen veel rekenwerk vooraf. Bovendien is de indeling van de Elite-poules volgens Boot 'wiskundig onjuist'.
Nu de reguliere competitie afgelopen is, zijn de tien eredivisieploegen opgedeeld in twee Elite-poules. In de ene poule zitten de nummers 1, 3, 5, 7 en 9 van de competitie, in de andere de ploegen die op een even nummer zijn uitgekomen in de ranglijst. Deze verdeling is wiskundig onjuist, stelt Boot. De oneven poule is per definitie sterker. Capitals is na de overwinning gisteren thuis op Matrixx Magixx als vijfde geëindigd en speelt dus in de "sterkere" poule.
In de Elite-ronde spelen de ploegen opnieuw uit en thuis tegen elkaar. Deze ronde is geen vervanging van de play offs. Die komen na de Elite-ronde. Om tot een eerlijke ranglijst te komen voor de indeling van de eindronde, geldt het winstpercentage van de gespeelde duels in de reguliere competitie en de duels in de Elite-competitie.