FC Groningen speelt gelijk tegen Feyenoord

GRONINGEN - FC Groningen heeft in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Mark Jan Fledderus scoorde in de twaalfde minuut op een voorzet van Luirink, die werd doorgekopt door Buijs. Twintig minuten voor tijd maakte Pierre van Hooijdonk gelijk.
Trainer Erwin Koeman van Feyenoord zette pinchhitter Van Hooijdonk al in de 34ste minuut in het veld. Doelman Patrick Lodewijks van de Rotterdammers viel kort voor rust uit met een knieblessure. Hij werd vervangen door Aerts. Lodewijks is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld.
Groningen heeft de voorsprong in de eerste helft wel moeten bekopen met vier gele kaarten, voor Luirink, Salmon, Cornelisse en Van der Laak. Na rust kreeg ook Van der Linden geel. Paauwe is de enige Feyenoorder die een kaart kreeg.
Een kwartier voor tijd wisselde Ron Jans Erik Nevland voor Yuri Cornelisse en Levchenko voor doelpuntenmaker Fledderus. Zij konden geen overwinning forceren. FC Groningen staat nu vijfde in de competitie, met één punt voorsprong op Heerenveen. De vijfde plaatst geeft recht op deelname aan de play offs om een plek in de Champions League