Blamage FC Groningen in Tilburg

TILBURG - FC Groningen is zaterdag ongenadig hard onderuit gegaan in Tilburg tegen Willem II.
Het werd maar liefst 5-0. Voor de elfde keer op rij verloor Groningen in Tilburg. Bij rust was het nog maar 1-0 voor de thuisploeg. Tussen de 47ste en 58ste minuut scoorde Willem II vier keer.
Valencia maakte in de eerste helft een doelpunt; Hadouir, Wau, Redan en Dembele deden dat in de tweede helft. Groningen kreeg voor rust nog een paar kansen, maar liet verder erg weinig zien.
Ron Jans sprak van een wanprestatie; vooral op basis van agressiviteit werd de ploeg geklopt.
Ondanks de nederlaag blijft Groningen vijfde; het heeft nu 44 punten uit 27 wedstrijden. Utrecht kan de FC nog op de ranglijst passeren; dan moet het minimaal een punt pakken in De Kuip tegen Feyenoord.