Sjoerd Kooistra mogelijk opgeroepen als getuige

LEEUWARDEN - Het hof in Leeuwarden beslist maandag of horecaondernemer Sjoerd Kooistra wordt opgeroepen als getuige in het hoger beroep over de moordaanslag op Juan Knoppel.
Knoppel, de echtgenoot van een nichtje van horecaondernemer Sjoerd Kooistra, werd in augustus 2002 in zijn tuin neergeschoten en raakte zwaargewond.
De rechtbank in Groningen sprak de twee verdachten, Iwan O. uit de stad Groningen en de Delfzijlster Khadir H., vrij wegens gebrek aan bewijs, maar het OM ging daartegen in beroep.
Tijdens de zitting vrijdag herhaalde een medegevangene van Iwan O. wat hij zou hebben gehoord. O. had hem, zo vertelde hij, hebben gezegd dat Sjoerd Kooistra de opdrachtgever was voor de moordaanslag. Reden voor Kooistra dit te doen zou de slechte behandeling van zijn nicht zijn door Knoppel. Bovendien zou Iwan O. 60.000 euro hebben ontvangen van Kooistra.
Kooistra ontkent zowel de opdrachtgever als de ontvanger van het geld te zijn. Het geld zou juist zijn betaald door Juan Knoppel zelf, omdat die zou zijn bedreigd.