Delfzijlster raadslid Roelsma veroordeeld

GRONINGEN - Het Delfzijlster raadslid Roelsma van de Partij voor het Noorden is door de politierechter in Groningen veroordeeld tot 140 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf wegens valsheid in geschrifte.
Roelsma heeft geknoeid met de koopakte van een woning in Bierum, die hij in 2004 heeft verkocht aan twee bejaarde dames uit Den Haag. Hij zou tegen de dames hebben gezegd, dat de recreatiewoning binnenkort permanent zou kunnen worden bewoond, omdat hij als raadslid wist dat het bestemmingsplan zou worden gewijzigd.
Volgens de officier van justitie heeft hij hiermee misbruik gemaakt van zijn positie als raadslid. Bovendien wordt Roelsma verweten dat hij illegale wijzigingen in de koopakte heeft aangebracht.
Roelsma gaat in hoger beroep. Ook heeft hij bekend gemaakt dat hij zijn zetel in de gemeenteraad van Delfzijl niet zal innemen. De Partij voor het Noorden heeft voor dinsdagavond een extra vergadering belegd om over de situatie te praten. Partijleider Zanen is onaangenaam verrast door de rechtszaak: hij wist totaal niet dat de kwestie speelde.